Majitelé Němého Medvěda Petr Němec a Martin Medek jsou živým důkazem toho, že k provozování kvalitního podniku není vždy potřeba hluboké gastronomické vzdělání, ale především vize, houževnatost, pevné přesvědčení a vytrvalost jít si za svým snem.
Myšlenka Němého Medvěda a všech jeho provozů stojí na třech základních pilířích: starat se co nejlépe a nejpoctivěji o své hosty, zakládat si na těch nejkvalitnějších surovinách a chovat se férově ke svým zaměstnancům.
V roce 2012 si tito dva přátelé otevřeli restauraci Němý Medvěd v centru Mělníka, která nabízí hostům možnost ochutnat řemeslná piva z blízkých
i vzdálenějších minipivovarů. Konceptse postupně vyvíjel a první změnou byl příklon od tradičních českých pivních pochutin k burgerům, které jsou dnes nejen na Mělníku vyhlášené.
Zaměření na pivo z vlastního minipivovaru bylo později jasnou volbou. Restaurace se každoročně stává místem setkávání nejen u dobrého jídla a pití, ale také během široké škály kulturních akcí.
Druhým milníkem bylo v roce 2015 založení vlastního „garážového“ minipivovaru, který po více než 50 letech vrátil tradici vaření piva do města Mělníka.
Pivovar se specializuje na tradiční česká spodně kvašená piva, jejichž přednosti stojí na používání lokálních surovin – tvrdé mělnické vody a mšenského sladu.
Dalším krokem je v červnu roku 2020 otevření tradičního českého hostince s jediným tankovým plzeňským pivem na Mělníku – Dobrý Kanec.Tento hostinec, nacházející se v samotném centru města Mělníka na bývalém prasečím trhu - tzv. „prasečáku“, nabízí i ubytování v několika pokojích a apartmánech.
Krom toho nejlepšího tankového piva, u kterého jsou kladeny nejvyšší nároky na jeho ošetření a kvalitu, nabízí i širokou nabídku mělnických vín, výběrových českých ovocných pálenek a špičkovou kuchyni!